Transportul rutier de persoane, blocat de grevă

Distribuie articolul

Mii de călători gălățeni (printre care se numără sute de elevi sau profesori), nu se pot deplasa începând cu orele prânzului, din cauza unei greve a transportatorilor rutieri de persoane.

Aceștia sunt nemulțumiți de o modificare legislativă ce ar putea duce, în opinia lor, la distrugerea firmelor românești din domeniu.

De joi, începând cu ora 12, aproape toate firmele de transport rutier de persoane din județul Galați au oprit activitatea, alăturându-se atfel protestului la care participă deja de dimineață companii din alte 18 județe. În total, în cazul Galațiului nu mai operează de la prânz aproximativ 150 de microbuze și autobuze ale companiilor Tegal Trans, Rocar, Gegi, Claus Tour și Belona.

Totul a pornit de la o modificare de ordin de ministru prin care se dorește ca mașinile care operează pe trasee să nu mai fie punctate în funcție de confort, ci de anul de fabricație. În plus, s-ar permite ca la aceeași oră să pornească în cursă mai mulți operatori odată.

”Imaginați-vă cum ar fi dacă din aceeași gară ar pleca mai multe trenuri, odată, în aceeași direcție. În cazul nostru, problema este de siguranță a pasagerilor, pentru că totul s-ar transforma într-o cursă haotică, ne-am fugări pe șosele să vedem care ajunge primul în următoarea stație, să ia pasageri. Nu e normal nici să nu iei în considerare confortul oferit și să impui de fapt cumpărarea unor noi mașini din Germania sau Turcia. Se dorește de fapt punerea pe butuci a firmelor cu capital românesc”, susține Lucian Costin, președintele filialei gălățene a FORT – Forumul Operatorilor din Transportul Român.

Costin susține că greva e declanșată pe termen nelimitat și nu se știe cât timp ar putea dura. Mai mult, de vineri ar putea să li se alăture și restul transportatorilor din țară.


Distribuie articolul

You May Also Like