În sfârșit! Parcări cu plata prin SMS și la Galați

Distribuie articolul

„Sistemul va fi funcțional de luni, 10 iulie. Vom monta plăcuțe de informare a populației în toate parcările e care le gestionăm, cu tot ceea ce trebuie să știe despre noul sistem de plată. Spun eu că este un pas important pe care îl facem. Sistemul este perfectibil și îl vom adapta pe parcurs la cerințele oamenilor”, a anunțat directorul Societății de Gospodărire Urbană Galați, Bogdan Ardean.

Tariful de parcare prin SMS se achită trimițând un mesaj text la numărul scurt 7420. O oră de parcare cu plata prin SMS va fi, însă, ceva mai scumpă decât la parcometru. Tariful stabilit este de 35 de eurocenți plus TVA, ceea ce înseamnă cam 1 leu și 90 de bani, față de 1 leu și 50 de bani, cât costă ora de parcare plătită la parcometru.

Plata prin SMS a parcării se face simplu. Șoferul trimite la numărul 7420 un mesaj cu codul 511 urmat de numărul de înmatriculare al mașinii, spre exemplu GL99ZZZ Confirmarea plății se face tot printr-un mesaj, moment în care mașina poate fi lăsată în parcare. Important de știut este faptul că timpul de parcare începe să curgă din momentul confirmării plății, nu din momentul trimiterii mesajului către operator. Înainte de expirarea timpului de parcare, plătitorul va fi primi un mesaj de înștiințare. Timpul inițial de parcare poate fi prelungit cu un nou SMS trimis la 7420. Cei care vor să plătească din start mai multe ore de parcare trimit un număr de mesaje egal cu numărul de ore dorit.


Distribuie articolul

You May Also Like