Transportul public din Brăila s-a scumpit ca să fie ca-n Galați

Distribuie articolul

Ce o să ne mai înjure brăilenii, pe noi, gălățenii. Asta după ce șefii transportatorului public de persoane din Brăila (Braicar) au anunțat că majorează cu 50 de bani prețul biletului de autobuz și tramvai. Altfel spus, începând de luni, 1 iulie, brăilenii plătesc mai mult pentru o călătorie cu  vehiculele Braicar pentru că așa se întâmplă la Galați și în alte orașe din țară.

De la 1 iulie, brăilenii plătesc cu 50 de bani în plus fiecare călătorie. Dacă până în prezent prețul era 1,5 lei/călătorie, de acum încolo un bilet cu autobuzul sau tramvaiul costă 2 lei. De asemenea, începând de luni au crescut prețurile abonamentelor cu cel puțin 10 lei, în funcție de tipul documentului și de reducerile acordate beneficiarului.

Modificările de preț au fost aprobate de consilierii locali din Brăila.  Reprezentanții Braicar au spus că este prima scumpire din ultimii doi ani și că majorarea tarifului are legătură cu creșterea salariului minim și a bugetului pentru investiții. Nu în cele din urmă, șefii transportatorului public din Brăila au oferit, drept exemplu, orașe în care prețul unui bilet este între 2 și 3 lei, pe listă aflându-se și Galațiul.


Distribuie articolul

You May Also Like