Tragedie la Mândrești. Un copil a ars de viu

Distribuie articolul

Un copil a murit, iar alți trei au fost salvați în ultimul moment din flăcări, după ce camera în care stăteau a fost cuprinsă de foc. Incendiul a fost provocat de o explozie la soba din încăpere.

„Apelul pe 112 s-a făcut la ora 15.30 și s-a anunțat incendiul la o gospodărie din satul Mândrești. În primă fază, s-au deplasat 2 autospeciale de la Garda de Pompieri Tecuci, împreună cu o ambulantă6 SMURD. Ulterior, când s-a anunțat prezența unor copii în camera afectata de incendiu, s-a deplasat elicopterul SMURD și inca o autospecială de la Garda Pechea. Când au ajuns la eveniment, incendiul fusese localizat de către SVSU.

O cameră era afectată de incendiul pornit de la o sobă. Înainte de incendiu, mama copiilor lăsase în cameră 4 copii: doi gemeni de 1 an și 4 luni, un copil de 4 ani si unchiul lor, de 10 ani. Cerrcetările organelor abilitate au arătat că unchiul copiilor, în vârstă de 10 ani, a folosit un recipient cu benzină pentru a aprinde focul, fapt care a produs o deflagrației și raspândirea focului în toată incinta dormitorului.

Părinții copiilor au reusit să-i scoată pe trei dintre ei, însă unul din cei doi gemeni a suferit arsuri incompatibile cu viața. Copilul de 10 ani a fost diagnosticat de către medicul de pe echipajul aerian de salvare cu arsuri de căi aeriene, dispunând transportul acestuia la Spitalul de Pediatrie Galați . Camera afectata de incendiu a fost distrusa in totalitate”, precizează ISU Galați.


Distribuie articolul

You May Also Like