Traficanții de droguri gălățeni încep să își mute afacerile criminale cu „moartea albă” în mediul rural

Distribuie articolul

Așa cum avertizam săptămâna trecută, despre apariția drogurilor de mare risc, de tip ”Cristal” în Galați (link aici), iată că, totuși, intervențiile oamenilor legii nu îi sperie prea mult pe infractorii „întreprinzători”. Unii chiar sunt hotărâți pe câștiguri mari și rapide de bani, prin comercializare, inclusiv în mediul rural. Este „noua pagină neagră” criminalității locale.
Ultimul comunicat al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism s-a deschis ieri cu o știre din Galați. Procurorii Serviciului Teritorial Galați au dispus reținerea unui inculpat (tânăr de 25 de ani, din comuna Piscu-n.r.), cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de droguri de mare risc, în formă continuată. Din cercetările efectuate a rezultat că în perioada octombrie – noiembrie 2023, inculpatul acţionând în mod repetat şi în realizarea aceleiaşi rezoluţii infracţionale, a procurat şi comercializat către consumatori din județul Galați, diferite cantități de drog de mare risc 3-CMC cunoscut sub denumirea de cristal.
Au fost puse în executare două mandate de percheziție domiciliară, fiind descoperite și ridicate cantitățile de 36 grame drog de mare risc 3-CMC, 31 grame de canobinoizi sintetici (substanțe cu efect psihoactiv conţinând compusul ADB – BUTINACA), suma de 9.800 de lei, o sabie de panoplie și un spray cu efect iritant lacrimogen. În cauză s-a dispus măsura sechestrului asigurător cu privire la două autoturisme de lux care au fost ridicate și indisponibilizate , existând indicii temeinice că au fost achiziționate cu bani proveniți din săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri.
De astăzi, traficantul de droguri a fost arestat preventiv pentru o perioadă de 30 de zile.
Potrivit comunicatului de presă, activitățile judiciare ale procurorilor DIICOT au fost realizate împreună cu polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Galați. Operațiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul I.P.J. Galați – Secția 3 Poliție Rurală Liești și jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Galați.


Distribuie articolul

You May Also Like