Trafic de influență la Spitalul de Psihiatrie

Distribuie articolul

O angajată a Spitalului de Psihiatrie Galați a fost trimisă în judecată pentru trafic de influență. Astfel, ofițerii de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție au desfășurat proceduri într-o cauză penală în care procurorul din cadrul Parchetului de lângă Tribunalul Galați a dispus la trimiterea în judecată, mai exact arest la domiciliu a unei funcționare din cadrul Spitalului de Psihiatrie “Elisabeta Doamna” Galați.

În perioada septembrie 2022 și iulie 2023, femeia a luat sume de bani cuprinse între 800 și 6.000 de lei de la un număr de 11 persoane, cărora le-a creat impresia că are influență pe lângă funcționarii medicali ce aveau atribuții cu privire la angajarea de personal și le-a promis că vor beneficia de anumite posturi vacante de la nivelul spitalului, de infirmieră, asistentă medicală, îngrijitoare și bucătăreasă.

În aceste condiții, inculpata a primit suma totală de 13,200 de lei și 3.800 de euro. Pe parcursul cercetărilor efectuate, au mai fost identificate alte acte materiale ale infracţiunii de trafic de influenţă pe care le-a săvârșit fapt pentru care a fost dispusă extinderea urmăririi penale faţă de aceasta şi cu privire la aceste fapte, precum şi continuarea urmăririi penale faţă de alte 4 persoane, suspecte.

 


Distribuie articolul

You May Also Like