Toate pensiile vor fi plătite pe card. Guvernul vrea să renunțe la contractul cu Poșta Română

Distribuie articolul

Toate pensiile pe card. Ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, a anunțat recent că Guvernul vrea să renunțe la sistemul de plată a pensiilor prin poștă. Măsura ar putea fi implementată pe parcursul anului viitor și, potrivit ministrului, va duce la o economie de circa 600 de milioane de lei anual, bani ce reprezintă cheltuielile statului pentru expedierea pensiilor prin Poșta Română. Pentru a-i convinge pe pensionari, statul se gândește să ofere bonusuri celor care își trec pensia pe card și să garanteze că tranzacțiile bancare legate de plata pensiilor nu vor fi însoțite de comisioane.

 

Toate bune și frumoase doar că demnitarul uită că la câțiva kilometri de blocurile gri începe comunitatea de tip Las Fierbinți. Mulți contemporani din mediul rural nu au aflat încă că Ion Iliescu nu mai este președinte așa că orice discuție despre carduri, bancomate și plăți online devine de prisos. De asemenea, rămâne de văzut cum poate fi implementat sistemul de bancomate în comunitățile cu toaleta în fundul curții. fără drumuri de acces și fără rețele de apă potabilă și de canalizare.

 

Nici măcar cifrele nu-l ajută pe ministrul Teodorovici. Potrivit statisticilor oficiale, în România sunt aproximativ 4,7 milioane de pensionari, dintre care doar 1,7 milioane primesc pensia pe card. În județul Galați aproximativ 40% dintre pensionari au carduri bancare. În cifre, din totalul 139.268 de pensionari, 55.000 de gălățeni merg lunar la bancomat pentru a-și ridica pensia.


Distribuie articolul

You May Also Like