Țigări de contrabandă

Distribuie articolul

La data de 13 februarie 2020, polițiștii de combatere a criminalității organizate din Vrancea, Galați, Buzău și Vaslui, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Vrancea, au efectuat 12 percheziții domiciliare, în județele Vrancea, Buzău și Vaslui, în cadrul unui dosar de contrabandă cu țigări.

„În urma perchezițiilor, au fost ridicate în vederea cercetărilor 176 de pachete de țigări, tutun vrac, două cutii cu tuburi de țigarete, dispozitive de fabricat țigări, 18.300 de lei, 650 de euro, 80 de lire sterline, precum și 15 telefoane mobile. La data de 12 februarie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vrancea au surprins în flagrant delict, în județul Galați, trei bărbați, de 44, 48, respectiv 49 de ani, care ar fi vândut 1.100 de pachete de țigări, pentru suma de 7.300 de lei”, precizează BCCO Galați.

În urma probatoriului administrat în cauză, față de cei 3 a fost dispusă măsura reținerii.

„În fapt, din anul 2019, un bărbat din Republica Moldova, împreună cu alți 5 bărbați și două femei, ar fi constituit un grup infracțional organizat, specializat în comercializarea pe teritoriul României a țigărilor aduse din Republica Moldova, fără a plăti accize și aducând astfel un prejudiciu bugetului statului”, mai spun reprezentanții BCCO Galați.

Cercetările continuă pentru documentarea întregii activități infracționale a acestora. Acțiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale.

VEZI VIDEO AICI


Distribuie articolul

You May Also Like