S-a cutremurat pământul chiar înainte de Ziua Îndrăgostiților. Două cutremure s-au produs în doar șapte minute

Distribuie articolul

Două cutremure de intensitate medie s-au produs noaptea trecută (13 februarie) în Vrancea într-un interval de șapte minute. Specialiștii susțin că nu este nici un motiv de îngrijorare, mai ales că mișcările nu au fost urmate de replici.

Aparatele Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului au înregistrat un seism de 3,5 grade pe scara Richter la ora 21.55.

Al doilea cutremur, de 3,4 grade, a apărut șapte minute mai târziu, la ora 22.02. Mișcarea scoarței terestre a fost simțită în special în localitățile din jurul epicentrului și foarte puțin la Galați și Brăila. A fost vorba despre cutremure produse la mare adâncime și nu au fost pagube sau alerte. Cel mai mare cutremur din Vrancea din ultimele 16 luni s-a produs pe 31 ianuarie și a avut 5,2 grade.

Asta nu însemnă că se apropie un mare cutremur, explică specialiștii. Ei spun că mișcările scoarței terestre sunt normale.

Vrancea este o zonă activă seismic în care se acumulează energie și, la intervale de zeci de ani, se poate produce un cutremur mare.


Distribuie articolul

You May Also Like