Considerat încă zonă extrem de poluantă în România, județul Galați este vizat de fondurile PNNR, destinate reducerii acestui fenomen

Distribuie articolul

Dacă ultima variantă a PNNR, prezentată de reprezentanții României în CE, va fi aprobată, țara noastră va avea la dispoziție 1.7 miliarde de euro, în principal, pentru a combate poluarea industrială. Suma vizează șase județe, printre care și județul Galați, iar banii vor putea fi folosiți și pentru alte proiecte economice și de dezvoltare a infrastructurii.


Potrivit declarațiilor europarlamentarului Siegfried Mureşan, președinte al Grupului de lucru pentru buget și politici structurale, din cadrul PPE, preluate de presa centrală : ”Cea mai mare parte a acestor fonduri vor merge spre dezvoltarea economică: sprijinirea IMM-urilor, a întreprinderilor mici și mijlocii locale autohtone și a antreprenorilor. Doi la mână, evident și proiecte cu caracter social pentru oamenii care trebuie să se adapteze. Trei la mână, noi surse de energie, atât proiecte economice, cât și proiecte sociale bazate pe surse de energie regenerabilă și sprijin pentru întreprinderile mici și mijlocii pentru a se crea noi locuri de muncă acolo.


De asemenea, banii pot merge în îmbunătățirea infrastructurii. 1,7 miliarde de euro doar pentru aceste 6 cele mai afectate județe. Fiecare dintre aceste 6 județe își face propriul proiect de dezvoltare.”
Potrivit unui studiu făcut de Observatorul Român de Sănătate pe tema poluării din orașele europene, cu focus pe 15 dintre cele mai mari orașe din România, datele oficiale publicate de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) arată că poluarea aerului ucide aproximativ 7 milioane de oameni în întreaga lume în fiecare an și că 9 din 10 persoane respiră aer care depășește limitele pentru poluare stabilite. Anual, 29.230 de români mor din cauza bolilor provocate de poluare, țara noastră aflându-se pe locul 7 la nivel european în ceea ce privește numărul deceselor premature cauzate de poluare la mia de locuitori.


Chiar dacă, în ultimii doi ani, Galațiul a făcut eforturi importante pentru reducerea poluării, situându-se chiar pe locul doi într-un clasament al orașelor care au întreprins cele mai eficiente măsuri împotriva reducerii emisiilor de noxe, la nivel de județ se pare că se află printre zonele extrem de poluante din România, potrivit planului prezentat de europarlamentarul PNL, prin care 1,7 miliarde de euro din PNNR vor fi alocate reducerii poluării în șase județe: Hunedoara, Dolj, Gorj, Galați, Prahova și Mureș


Distribuie articolul

You May Also Like