Termen extins de depunere a cererilor pentru tichetele educaționale

Distribuie articolul

Inspectoratul Școlar Județean Mureș aduce o veste importantă pentru părinții și reprezentanții legali ai elevilor și preșcolarilor din învățământul de stat: termenul de depunere a cererilor pentru tichetele educaționale a fost extins până pe 3 decembrie. Această modificare vine ca urmare a publicării Ordonanței de Urgență a Guvernului numărul 87 din 20 octombrie în Monitorul Oficial.

Conform OUG nr. 87 din octombrie, articolul 6 din Ordonanța de Urgență a Guvernului numărul 83/2023 a fost revizuit pentru a prelungi termenul de depunere a cererilor pentru acordarea sprijinului educațional sub forma de tichet social pe suport electronic cu încă 45 de zile.

La completarea cererilor, se va ține cont de componența familiei, definită de OUG nr. 33/2001, care include soțul, soția și copiii aflați în întreținerea acesteia, locuind și gospodărindu-se împreună. Persoanele singure cu copii aflați în întreținere, care locuiesc și gospodăresc împreună, sunt asimilate termenului de familie.

Reamintim că, tichetele sociale pentru sprijin educațional, în valoare de 500 de lei pe copil, sunt acordate într-o singură tranșă și pot fi utilizate pentru achiziționarea de rechizite școlare și articole de vestimentație necesare pentru școală și grădiniță. Acest sprijin esențial este destinat copiilor dezavantajați din învățământul de stat preșcolar, primar și gimnazial, care îndeplinesc criterii de venit specifice. Tichetele pot fi folosite la unități comerciale autorizate, în conformitate cu Legea nr. 165/2018 privind acordarea biletelor de valoare.


Distribuie articolul

You May Also Like