Țepari la amanet 

Distribuie articolul

Trei cetățeni din Republica Moldova sunt dați în consemn la frontieră, iar un alt patrulea este cercetat penal, după ce au comis 7 infracțiuni de înșelăciune plus mai multe furturi și tentative de furt. Basarabenii au plasat la centre de amanet din Galați tinichele pe post de bijuterii din aur în valoare de 35.000 de lei. Unul dintre cei patru membri ai grupării a fost prins în flagrant, în timp ce ducea la amanet o brățară din aur fals, de 42 de grame.

”La data de 14 decembrie a.c., Poliţia Municipiului Galaţi a fost sesizată de reprezentantul unei societăţi comerciale din Galaţi, cu obiect de activitate “amanet”, despre faptul că, în perioada 28 noiembrie – 14 decembrie, la punctele de lucru de pe raza municipiului, s-au prezentat mai mulţi cetăţeni din Republica Moldova care au amanetat bijuterii prezentate, în mod fals, ca fiind din aur, în valoare totală de 35.000 lei. În cursul aceleiaşi zile, în jurul orei 12.30, poliţişti din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale şi Secţiei 5 Poliţie, au depistat în flagrant, la unul dintre aceste puncte de lucru, un bărbat de 24 ani, din Republica Moldova care încerca să amaneteze o brăţară din metal galben cu greutatea de 42 grame, pe care, în mod fals, o prezentase ca fiind din aur.
În urma cercetărilor, poliţiştii au stabilit că, în perioada 13-14 decembrie, bărbatul respectiv a încercat să inducă în eroare reprezentanţii societăţii comerciale, de trei ori, prezentându-le bijuterii din metal galben, ca fiind din aur.
S-a stabilit, de asemenea, că acesta face parte dintr-un grup de patru persoane din Republica Moldova, cu preocupări infracţionale, ceilalţi trei fiind identificaţi în persoana unor bărbaţi cu vârste de 24 şi 25 ani. Cei din urmă sunt bănuiţi că, în perioada  28 noiembrie – 07 decembrie ar fi comis şapte infracţiuni de înşelăciune cu acelaşi mod de operare, ei fiind daţi în consemn la frontiera de stat a României”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de POliție al județului Galați.


Distribuie articolul

You May Also Like