Tentativă de jaf la Galați. Vânzătoare amenințată cu pistolul

Distribuie articolul

Un tânăr din Galați a fost arestat preventiv sub acuzația de tentativă de tâlhărie, după ce a amenințat o vânzătoare cu pistolul, în încercarea de a jefui magazinul unde femeia lucra.

„Polițiștii din cadrul Biroului Investigații Criminale Galați l-au depistat pe cel bănuit de comiterea acestei fapte, un tânăr de 23 ani, din municipiul Galați, care în data de 04.10.2020 în jurul orei 21.00, purtând o cagulă, ar fi pătruns în interiorul unui magazin situat în municipiul Galați pe strada Brăilei, la parterul unui bloc din cartierul Micro 20, unde, folosindu-se de un pistol, ar fi amenințat-o pe angajata magazinului și i-ar fi solicitat să-i înmâneze banii din încasările efectuate.

Angajata magazinului a apăsat butonul de panică iar persoana mascată a fugit din magazin fără a primi nicio sumă de bani.

Anterior identificării acestei persoane, în data de 04.12.2020, polițiști din cadrul Biroului Investigații Criminale Galați au acționat, sprijiniți de cadre ale IPJ Galați – Serviciul pentru Acțiuni Speciale și Secția nr. 1 Poliție Rurală Galați, punând în executare 2 mandate de perchezitie domiciliară, la locuinţa de domiciliu din municipiul Galați a persoanei bănuite şi la o altă adresă frecventată de acesta, din sat Tămăoani, comuna Frumușița, jud. Galați”, informează IPJ Galați.

În urma perchezițiilor efectuate au fost identificate și ridicate pistolul, muniția aferentă, cagula, mănușile și obiectele de vestimentație ce ar fi fost folosite de persoana bănuită la comiterea infracțiunii cercetate în cauză.

Pistolul identificat urmează a fi expertizat la Institutul de Criminalistică, pentru a se stabili dacă deținerea acestuia este sau nu incriminată de legea penală, conform prevederilor art. 342 alin. 2 Cod penal.

După audiere, tânărul a recunoscut comiterea infracțiunii, dând declarații complete în acest sens, iar ulterior acesta a fost reţinut pe bază de ordonanță pentru 24 de ore și încarcerat în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul IPJ Galați.

„În cursul zilei de astăzi, 09.12.2020, cel în cauză a fost prezentat la Judecătoria Galați, cu propunere de arestare preventivă, unde s-a emis pe numele său un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile”, mai precizează IPJ Galați.

În instrumentarea acestei cauze, polițiștii din cadrul Biroului Investigații Criminale Galați au primit sprijin de specialitate și de la Biroul Operațiuni Speciale Galați precum și de la IGPR (Direcția de Investigații Criminale, Institutul de Criminalistică, Centrul de Cooperare Polițienească Internațională).

Cercetările sunt continuate de polițiștii din cadrul Biroului Investigații Criminale Galați, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Galați.


Distribuie articolul

You May Also Like