Tendințe în materie de nunți: se poartă verdele natural în aranjamente luxuriante

Distribuie articolul

Sezonul nunţilor 2017 a început. Cuplurile de viitori miri îşi îndreaptă atenţia spre fiecare detaliu dorindu-şi ca nunta lor să fie o poveste unică. Unul dintre cele mai importante elemente este decorul. În funcţie de locaţia aleasă, decoraţiunile şi aranjamentele florale trebuie alese cu grijă. Fie că e vorba de nunta clasică sau cu tematica (vintage, retro, rustică, medievală, etc), fiecare element va transmite invitaților un mesaj emoţionant şi o amintire frumoasă.
În ceea ce privește culorile, 2017 este anul culorilor vibrante, intense, bine definite: verde şi mov, combinate cu alb, crem sau roz.

Verdele natural este tot mai prezent în decorul nunţilor. Aranjamentele luxuriante bogate în frunze sunt într-o mare vogă. O atenţie deosebită se acordă scăriţelor decorate, perdelelor de flori, ghirlandelor, sferelor şi altor elemente (borcane şi sticle decorate cu iută, dantelă şi flori şi/sau lumânări) atârnate de tavan, conferind spaţiului o notă aparte de romantism, de bun gust şi familiaritate.

Aranjamentele florale în colivii, biciclete sau cutii din lemn sunt şi ele la mare căutare. Buchetul miresei este, de regulă, cea mai dificilă alegere dată fiind multitudinea de posibilităţi, de combinaţii pentru flori si culori. El trebuie să accentueze personalitatea acesteia, să fie o oglindire a sufletului ei. Forma rotundă, dar nu neapărat simetrica rămâne în continuare la modă. Din punct de vedere cromatic, ca şi în cazul aranjamentelor de pe mesele invitaţilor, se poartă culorile vii completate de culori pastelate.

Buchetele naşelor şi al domnisoarelor de onoare nu trebuie să respecte culorile folosite în buchetul miresei. Naşele optează, de regulă, pentru buchete scoase din contextul tematicii nunţii. Important este să le definească şi să fie în ton cu ţinuta pe care o poartă. Miresele si domnişoarele de onoare pot opta, in locul bucheţelului clasic, pentru accesorii de păr din flori naturale (diademe, coronite) sau pentru corsaje prinse la mână.

Anul 2017 prezintă o multitudine de tendinţe şi stiluri, o paletă variată de nuanţe şi de flori (este recomandat să se ţină cont, de asemenea, de plantele specifice anotimpului în care are loc nunta: primăvara – lalele, bujori, ranunculus, lavanda, frezii; vara -trandafiri, hortensia, tuberoze, iasomie; toamna – crizanteme şi dalii) în funcţie de bugetul pe care şi l-a propus fiecare pereche de viitori miri pentru ziua de poveste în care îşi vor spune cel mai frumos „DA” , ziua care va rămâne o amintire nepreţuită, plină de emoţie, peste ani.


Distribuie articolul

You May Also Like

Lasă un răspuns