Tehnologie modernă la Biblioteca V.A.Urechia. Cărțile vor fi împrumutate și returnate fără ajutorul bibliotecarilor

Distribuie articolul

Biblioteca V.A Urechia din orașul Galați va implementa un sistem modern de automatizare a activității instituției și de securizare a fondului de carte. Este o investiție multianuală, iar primele părți ale sistemului vor deveni funcționale în a doua jumătate a acestui an.

Potrivit reprezentanților bibliotecii gălățene, sistemul va cuprinde echipamente fixe și mobile de citire/scriere, sisteme de transmitere rapidă a datelor, terminale mobile pentru identificarea rapidă a cărților, poartă de acces și sistem automat de împrumut sau de returnare a publicațiilor. O parte dintre echipamente au fost instalate, iar bibliotecarii lucrează la noul sistem de etichetare a cărților.

Valoarea totală a investiției realizate din bugetul Consiliului Județean este de peste 1,2 milioane lei, din care mai bine de jumătate înseamnă costuri cu noile etichete pentru documente și permise pentru cititori.

„Odată cu implementarea acestor tehnologii, cititorii vor putea să împrumute cărți sau să le returneze fără a mai interacționa cu bibliotecarii. Mai mult, cu noul sistem restituirea cărților se va putea face la orice oră din zi și din noapte. În plus, munca repetitivă va fi preluată de tehnologie, va scădea foarte mult timpul de procesare a activităților de împrumut, restituire sau inventariere a cărților, va crește gradul de securitate a documentelor, se vor identifica repede documentele amplasate greșit la raft, iar întreaga activitate a bibliotecii va fi eficientizată la maximum”, a anunțat, pe Facebook, Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Biblioteca V.A Urechia deține un fond de carte de peste 900.000 de volume.


Distribuie articolul

You May Also Like

Lasă un răspuns