Aleşii locali PNL, USR și PACT au spus „niet” la o nouă taxă a socialiștilor!

Distribuie articolul

În ședința Consiliului Local Galați, instituirea taxei pentru emiterea adeverinței privind autodemolarea construcțiilor a fost respinsă joi. Au fost 12 voturi ale PSD-ului şi 11 voturi împotrivă, cele ale PNL-ului, USR-ului şi PACT-ului. Proiectul de hotărâre ar fi avut nevoie de 14 voturi favorabile pentru a fi aprobat.
Autoritățile au explicat în documentația proiectului de hotărâre faptul că taxa de 200 de lei este fundamentată de necesitatea emiterii unui act administrativ prin care să se confirme desființarea construcției, iar cuantumul acesteia este propus astfel încât să acopere cel puțin nivelul minim al taxei datorate pentru eliberarea autorizației de desființare a clădirii. Cuantumul propus pentru noua taxă era de 0,1 la sută din valoarea impozabilă stabilită pentru determinarea impozitului pe clădiri aferentă părții desființate, dar nu mai puțin de 200 de lei.
Oamenii au realizat că au construcţii autodemolate, au magazii care nu mai există, au fost date la fier vechi şi nu le pot radia, lucru care se întâmplă și în zona agricolă şi în cea industrială.
Astfel viceprimarul PSD Sorin Enache a spus faptul că această sumă nu este o sumă care îngroapă vreun investitor și oamenii au arătat că data deschiderii programului este 20 decembrie, când trebuie să aibă un extras de carte funciară curat.
Consilierul Gregor Teodorescu a anunțat că grupul PACT nu va vota această taxă, pentru ca mai apoi să propună reducerea ei la 2 lei si după la 195 de lei.
USR-ul a anunțat că nu susține introducerea taxei.


Distribuie articolul

You May Also Like