Doamne ajută: servicii medicale în curtea bisericii

Distribuie articolul

Sloganul „vrem spitale, nu catedrale” s-a făcut auzit și în Galați. Doar că la noi a ajuns ușor distorsionat, în sensul în care asistența medicală va fi acordată nu în locul, ci pe locul bisericii.

Primăria a demarat deja săptămâna aceasta procedura pentru achiziția serviciilor de proiectare și execuție a lucrărilor la modernizarea unui nou centru de permanență.

Cele patru cabinete ale doctorilor nu vor fi în incinta dispensarului abandonat din Țiglina I sau a celui din Mazepa, de lângă Școala 28, ci în curtea Bisericii ”Trei Ierarhi”.

În urma protocolului încheiat în primăvară între municipalitate, parohia ”Sfinții Trei Ierarhi” și Serviciul de Asistență Medicală Galați, parohia a pus la dispoziția comunității demisolul Centrului Social Multifuncțional în vederea înființării unui Centru de Permanență, în care vor fi amenajate patru cabinete.

„Centrul de Permanenţă Medicală din Mazepa II este al doilea centru de acest gen care se deschide la Galaţi. Primul este cel din Micro 39, înfiinţat în toamna anului trecut. Principalul scop al înfiinţării acestor centre este degrevarea centrelor de primiri urgenţe ale spitalelor din oraş, dar şi continuarea programelor medicale ale cabinetelor medicilor de familie”, a declarat primarul Ionuț Pucheanu în vara acestui an.

Suma prevăzută este de 120.000 de lei, fără TVA, iar termenul de execuție este de 15 zile pentru proiectare și de o lună pentru partea de amenajare.

Situațiile similare în țară, în care municipalitatea să sprijine oferirea de servicii medicale alături de biserică, sunt destul de rare. Un alt caz ar fi la Arad, unde tot în această vară a fost deschis un centru de permanență împreună cu Mitropolia Banatului.


Distribuie articolul

You May Also Like