Suspiciuni de plagiat la conducerea Teatrului Muzical Nae Leonard

Distribuie articolul

Asta ne mai lipsea: Teodor Niță, directorul Teatrului Muzical Nae Leonard, este acuzat de plagiat. Cică ar fi copiat pasaje întregi pe care ulterior le-a trântit în Proiectul de Management cu care a obținut un nou mandat la conducerea instituției. Totul potrivit unor documente care circulă vioi prin emailurile jurnaliștilor. Cei care au cotrobăit prin dulapul plin cu schelete al șefului de la Muzical susțin că au aflat că Teodor Niță s-a inspirat din mai multe lucrări ale directorilor de la diverse instituții de cultură din Craiova,Tg.Mureș și Deva.
Așadar, un nou scandal este pe cale să izbucnească la Teatrul Muzical Nae Leonard. Ca să înțeleagă tot poporul, pasajele din Proiectul de management care sunt identice au fost marcate cu roșu iar în subsol au fost trecute linkuri către paginile originale-vezi documentul pdf la finalul articolului. În plus, subiectul are și iz de praz în condițiile în care managerul Operei din Craiova a făcut parte din comisiile de evaluare a directorului Teodor Niță. Culmea(sau nu) fratele șefului Operei craiovene este directorul Filarmonicii din Craiova: el este acuzat de jurnaliștii olteni că a plagiat în proiectul său de management. Iar povestea se complică și mai tare în momentul în care în textul gălățeanului Niță se vorbește despre consultări cu specialiști din…Craiova.

„Un caz special l-a constituit prezentarea spectacolelor pentru copii, după o atentă consultare cu directorii și cu profesorii de muzică din liceele și școlile craiovene.”(citat din Proiectul Managerial privind activitatea Teatrului Muzical „Nae Leonard” Galați 2017-2021)

Exact ca în Proiectul de management pentru Teatrul de Artă Deva aprilie 2015-martie 2020 al directorului Nelu Ardelean, gălățeanul Teodor Niță anunță că vrea să promoveze județul Hunedoara și cultura hunedoreană. „Teatrul Muzical „Nae Leonard” Galati este o instituţie cu valoare care trebuie să facă parte integrantă şi activă din viaţa culturală a municipiului şi a regiunii, iar managerul acestei instituţii trebuie să-şi propună ca: să întregească domeniul cultural-artistic al judeţului Hunedoara;…să constituie un punct de atracţie şi totodată să fie un vârf în ceea ce priveşte promovarea culturii hunedorene, atât în plan naţional, cât şi în plan internaţional.”(citat din Proiectul Managerial privind activitatea Teatrului Muzical „Nae Leonard” Galați 2017-2021)
Directorul Teatrului Muzical Nae Leonard a declarat pentru presa centrală că în cazul proiectului său de management nu se poate vorbi despre un plagiat. El a respins acuzațiile și a spus că textele incriminate apar în cursul de manager cultural și în obiectivele generale ale primăriilor din țară.

„Nu se încadrează la plagiat. Obiectivele generale sunt preluate din caietul de obiective al Primăriei Galați. În cursul de manager cultural pe care eu l-am terminat în 2015 apar toate obiectivele. Practic, sunt date generale care se găsesc în toate caietele de obiective ale Primăriei Galați și primăriilor din toată țara. Sunt standarde ale Ministerului Culturii”, a declarat Teodor Niță, directorul teatrului Muzical Nae Leonard.

Proiectul de management al directorului Teodor Niță, varianta originală, se găsește pe site-ul Primăriei Galați la adresa: http://www.primariagalati.ro/portal/hotarari/011017/HCL%20599.pdf.

Documentul a fost analizat în Comisia de Cultură a Consiliului Local Galați. Pe 26 octombrie, proiectul suspect a fost adoptat în plenul CL iar Niță a obținut un mandat de patru ani la conducerea teatrului gălățean.

PROIECT-MANAGEMENT-COMPARAT


Distribuie articolul

You May Also Like