Surpriză. Se ieftinește ceva în țara asta!

Distribuie articolul

După ce prețurile pe piața RCA au explodat în contextul falimentului City Insurance, mai multe firme importante de asigurări i-au luat prin surprindere pe șoferi și brokeri și aplică scăderi semnificative ale tarifelor practicate pentru RCA.

Astfel, prețurile RCA au scăzut cu 10%, până la 20%, la câteva dintre cele mai importante societăți de asigurare din România, care gestionează împreună portofolii de cel puțin 3,5 milioane de șoferi. În contextul falimentului City Insurance, prețurile ajunseseră la majorări medii de 50% și vârfuri de creștere de până la 100%, în cazul camioanelor, de exemplu, ori a șoferilor tineri care conduc mașini cu motoare de putere mare.

Motiv de bucurie pentru șoferi: RCA mai ieftin Ieftiniri medii de 15% au operat societățile Euroins, Groupama, Omniasig și Generali. Ca referință, Euroins este lider absolut al pieței, cu circa 40% din vânzările totale de RCA la finalul lui 2021. De asemenea, Groupama a marcat un reviriment pe acest segment, ajungând să dețină o cotă de piață de 15-20%, fiind a treia din domeniu, ca vânzări.

În ceea ce privește Omniasig, aceasta a cam stagnat pe acest segment în ultimul an. Generali nu mai este interesată de RCA de ani de zile, cota sa de piață fiind foarte redusă.


Distribuie articolul

You May Also Like

Lasă un răspuns