Piroman periculos, în libertate

Distribuie articolul

Decizie surprinzătoare a Judecătoriei din Galați. Un piroman periculos, care a pus foc intenționat în căminul unui liceu din oraș și într-un imobil care găzduiește oameni ai străzii a fost lăsat în libertate. Judecătorii nu l-au considerat pericol public și l-au plasat doar sub control judiciar pentru 60 de zile. În luna mai, piromanul a dat foc unei camere din internatul Colegiului Tehnic Traian Vuia, provocând pagube importante. Din fericire, nu au fost victime. Cinci luni mai târziu, în septembrie, același individ a dat foc unui imobil de pe strada Rizer, în care se adăpostesc oameni ai străzii. Numai o minune a făcut să nu se întâmple o tragedie. O săptămână mai târziu, a dat o spargere pe strada Elena Doamna.

”În fapt, bărbatul este bănuit că pe 3 mai a.c., în jurul orei 20.00, ar fi provocat incendierea unor piese de mobilier dintr-o cameră a căminului Colegiului Tehnic Traian Vuia, prin aruncarea pe podea a unei ţigări aprinse. Pe 3 septembrie a.c., acesta ar fi provocat intenţionat un incendiu, pe strada Rizer, la locuinţa unui bărbat care obişnuia să găzduiască persoane fără adăpost. În data de 10 septembrie a.c., bărbatul a fost surprins în flagrant de poliţiştii Secţiei 5, în timp ce sustrăgea  mai multe bunuri dintr-un imobil situat pe strada Elena Doamna„ , se arată în comunicatul Poliției Județului Galați.

Ieri, piromanul a fost prins de polițiști și a fost reținut pentru 24 de ore, sub acuzațiile de distrugere prin incendiere și furt calificat. Instanța nu i-a emis mandat de arestare.


Distribuie articolul

You May Also Like