„Stranierii” fac tărăboi la Pașapoarte

Distribuie articolul

S-au încins spiritele în această dimineață la Serviciul de Pașapoarte din Galați. Mai mulți oameni veniți să-și rezolve problemele, majoritatea cetățeni români stabiliți în străinătate, au provocat scandal la coadă. S-a lăsat cu îmbrânceli, vorbe grele și urlete, situația fiind la un pas să degenereze în violențe. Pentru a aplana tensiunile, conducerea Serviciului de Pașapoarte a solicitat intervenția jandarmilor.

„Am fost solicitați să intervenim la Serviciul de Pașapoarte pentru aplanarea unei situații conflictuale. A fost trimis la locului solicitării un echipaj de jandarmi, care acționează pentru a preveni producerea unor evenimente care să tulbure liniștea publică. Echipajul va rămâne în zonă atâta vreme cât este nevoie”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Galați, Cătălin Bădin.

După intervenția jandarmilor, spiritele s-au calmat și activitatea Serviciului de Pașapoarte a revenit la normal.

„Nu spun că lucrurile merg perfect, însă am făcut eforturi ca să răspundem cât mai multor solicitări. Am lucrat și sâmbătă, și luni, și marți, zile libere pentru toată lumea, în această perioadă, tot ca să fie bine. Sunt mulți oameni care vin la noi fără să știe ce acte le trebuie, care sunt procedurile și provoacă scandal fără temei. Există o mulțime de mijloace de informare cu privire la documentele necesare, la program și aici, la avizier, și pe site-ul Prefecturii. Avem un număr limitat de lucrători și cu toate acestea reușim să răspundem unui număr mare de solicitări, cu condiția ca activitatea să nu ne fie perturbată”, ne-a declarat șeful Serviciului Public Comunitar de Evidență și Eliberare a Pașapoartelor Simple Galați, Aurelian Păduraru.

În cele trei zile în care angajații de la Pașapoarte au venit la serviciu, deși erau liberi, s-au primit și procesat 352 de cereri. Ghișeele Serviciului de Pașapoarte din Galați vor fi deschise pentru public și sâmbătă, pe 19 august, de la 8.30 la 14.30.


Distribuie articolul

You May Also Like