Statul mafiot România. Șeful ANAF primea taxă de protecție de la un afacerist

Distribuie articolul

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a funcționat ca în Narcos. O spune DNA care l-a trimis în judecată pe fostul președinte al instituției.

Procurorii anticorupție vorbesc despre o taxă de protecție de peste un milion de euro încasată de individul pus să administreze finanțele țării. Mai țineți minte discuțiile despre reforma justiției, despre statul de drept și despre procurorii cei rai? Mâncau rahat exact politicienii care cad ca popicele la pușcărie. Joi, 22 august, pe lista cu potențiali pușcăriași de lux a apărut și fostul șef al ANAF, Sorin Blejnar.

Potrivit procurorilor, omul se comporta exact ca un mafiot: încasa taxă de protecție de la o firmă care încălca legea.

„Sumele primite drept mită de cei trei inculpați au avut caracterul unei „taxe de protecție” încasate de cei trei funcționari publici cu putere de decizie, pentru ca activitatea ilegală a societății controlate de omul de afaceri care plătea respectiva „taxă” să nu fie observată și nici oprită de organele fiscale. Activitatea comercială a societății din domeniul comercializării carburanților era organizată astfel încât să se asigure premisele evaziunii fiscale. Cumpărarea și vânzarea produselor accizabile s-a desfășurat în timp, iar sumele obținute erau date funcționarilor publici, pe măsură ce banii erau obținuți din comercializarea produselor fără plata accizelor. Societatea respectivă (alături de alte persoane fizice și juridice) a fost trimisă în judecată, fiind condamnată prin decizie definitivă, pentru infracțiunea de evaziune fiscală, la plata unei amenzi penale și pedeapsa complementară a dizolvării”, scrie în comunicatul DNA.

În acest caz cu mafioți ajunși în fruntea ANAF (instituția care ia pielea de pe fraierii de contribuabili) procurorii vorbesc despre sume de bani demne de El Chapo Guzman.

„În calitate de președinte, vicepreședinte, respectiv de comisar general adjunct al Gărzii Financiare, inculpații Blejnar Sorin, Comăniță Viorel și Florea Sorin au primit sume de bani de la un om de afaceri, prin intermediari, pentru ca, în schimb, prin încălcarea atribuțiilor de serviciu, cei trei inculpați să protejeze activitatea nelegală desfășurată de societatea comercială coordonată de omul de afaceri. Ajutorul dat de complicele Blejnar Andreea Florentina a constat în primirea banilor destinați lui Blejnar Sorin, de la doi interpuși ai omului de afaceri. Concret, cei trei inculpați au primit drept mită următoarele sume de bani -BLEJNAR SORIN – 1.200.000 euro în perioada mai 2011-aprilie 2012, -COMĂNIȚĂ VIOREL – 960.000 euro în perioada mai 2011- mai 2012”, se arată în comunicatul DNA.

Să nu uitați să vă plătiți taxele și impozitele.


Distribuie articolul

You May Also Like