Start campaniei: Donarea ta, salvarea mea!

Distribuie articolul

Începând de azi și până pe 15 decembrie, are loc campania națională de donare de sânge, sub deviza „Donarea ta, salvarea mea!”. Inițiativa locală, condusă de echipa Donează sânge, fii erou! – SSM Galați și susținută de elevii Școlii Postliceale Sanitare Doctor Lucala, își deschide porțile la Centrul de Transfuzie Sanguină Brăila, str. Radu S. Campiniu, nr.25, de luni până vineri, între orele 07.30 și 12.00.

Pentru a facilita procesul de donare și a asigura o gestionare eficientă, donatorii sunt încurajați să se programeze prin intermediul aplicațiilor BlooDoChallenge sau Donorium.

Pentru a deveni donator de sânge, trebuie să îndepliniți câteva criterii esențiale menționate de organizatori: să aveți între 18 și 60 de ani, o greutate minimă de 50 kg pentru femei și 55 kg pentru bărbați, să nu suferiți de boli cronice precum diabetul, cancerul, ciroza hepatică sau alte afecțiuni autoimune.

De asemenea, donatorii trebuie să nu fi suferit intervenții chirurgicale majore în ultimele 6 luni, să nu urmeze tratamente medicamentoase, să nu fi făcut tatuaje sau piercing în ultimele 6 luni și să nu fi consumat alcool sau alimente bogate în grăsimi cu 48 de ore înainte de donare.

Inițiativa „Donează sânge, fii erou!” este parte a proiectului Federației Asociațiilor Studenților în Medicină din România (FASMR) și este sprijinită de Institutul Național de Transfuzie Sanguină ”Prof. Dr. C. T. Nicolau” și de Registrul Național al Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoietice. Acest demers este esențial pentru susținerea rezervelor de sânge și pentru salvarea de vieți în situații critice.


Distribuie articolul

You May Also Like