Sportul gălățean, prioritate guvernamentală zero

Distribuie articolul

Prioritate zero, în sensul că atât își propune să investească Ministerul Tineretului și Sporturilor în viitorul apropiat în cele peste o sută de baze pe care le are în subordine în județul Galați. O bună parte dintre ele sunt deja complet nefuncționale.

Majoritatea locurilor destinate sportului au fost în ultimii 30-40 de ani neglijate, subfinanțate, prost administrate sau au căpătat o altă destinație. Din păcate, viitorul lor nu se arată nici în continuare a fi unul roz.

”Am solicitat în cursul acestui an să mi se comunice care sunt măsurile pe care le va lua MTS pentru îmbunătățirea situației bazelor sportive din județul Galați, aflate în subordinea sa. Există și baze sportive complet nefuncționale, cum ar fi Sala Polivalentă din Domnească 143 sau două terenuri de handbal de la CSS Tecuci. Într-un răspuns evaziv, ministrul Ioana Bran nu nominalizează nici măcar o singură investiție pe care instituția pe care o coordonează ar intenționa să o facă în viitorul apropiat în Galați”, susține senatorul liberal George Stângă.

Reprezentantul guvernamental se mulțumește doar să enumere care sunt responsabilitățile instituției. Cât privește banii alocați, niciun cuvânt.

”Ministerul Tineretului și Sportului răspunde de continuarea și demararea de investiții necesare punerii în aplicare a politicilor sectoriale în domeniul sportului”, declară laconic Ioana Bran, ministrul MTS.

În subordinea acestui minister sunt Complexul sportiv Dunărea, complexul de alimentație și cazare Sport, Arena de box, Baia Comunală, Sala Sporturilor, Patinoarul Galați, CS Voința, Complexul LPS, Complexul CSS Tecuci, Stadionul Municipal Tecuci, plus alte aproximativ 100 de terenuri sportive din incinta unităților școlare sau din orașele ori comunele gălățene.


Distribuie articolul

You May Also Like