Digitalizarea învățământului devine prioritate națională

Distribuie articolul

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, consideră că implementarea digitalizării în învățământ va fi demarată începând cu viitorul an școlar sau cel târziu în toamna anului ce urmează.


Acest lucru vizează eliminarea multitudinii de manuale și auxiliare ce va conduce în final la o greutate mult mai redusă a ghiozdanelor școlare.


Câmpeanu consideră că în prezent elevii, mai ales cei din clasele primare, sunt nevoiți să suporte zilnic greutăți mult peste normalul vârstei lor iar desele solicitări ale asociațiilor de părinți sau elevi vor putea avea o finalitate favorabilă.


„Avem elevi, mai ales în mediul rural, care au distanțe apreciabile până la școală și înapoi spre case. Pe ploaie, ger ori caniculă. Ca să nu mai spun de cei ce fac naveta cu trenul sau cu mijloace auto. Ușurarea ghiozdanelor școlare este o prioritate a Ministerului Educației iar digitalizarea este singura variantă de implementare” a mai spus ministrul Câmpeanu.


Ca variantă de lucru, despre digitalizarea completă vom putea vorbi într-un interval de trei-patru ani, ministrul Educației aducând în discuție și Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă unde sunt prevăzuţi 780 de milioane de euro pentru digitalizarea educaţiei.


Distribuie articolul

You May Also Like

Lasă un răspuns