Spitalul pentru Copii din Galați va avea un aparat performant pentru investigații și imagistică

Distribuie articolul


Spitalul pentru Copii din Galați va avea un aparat performant pentru investigații și imagistică. Este vorba despre un aparat RX care va ajunge la Galați peste cel mult patru luni.


Aparatul este cumpărat de Primăria Galați cu fonduri europene. În urma licitației publice privind achiziția unei instalații RX cu 2 posturi de grafie și 2 detectori, oferta declarată câștigătoare a fost cea depusă de o firmă din București. Valoarea contractului, cu un termen de 120 de zile, este de 1.159.787 lei.


Instalația RX va permite investigații la nivelul întregului schelet, ale aparatelor respirator, gastrointestinal, cardiovascular și urogenital, precum și reducerea dozei de radiații cu aproape 90%, pentru protecția pacientului și a medicului.


„Instalația RX cu 2 posturi de grafie și 2 detectori va trebui să aibă următoarele componente: generator de înaltă tensiune, ansamblu tub-cupolă atașat la tavan prin șine, masă telecomandată, coloană port-tub pentru tubul RX, detector digital – unul fix şi unul mobil (wireless), colimator, stativ vertical, sistem digital pentru achiziția/prelucrarea imaginii, stație postprocesare, accesorii și amenajarea spațiului din punct de vedere al radioprotecției”, a anunțat Biroul de Presă al Primăriei Galați.


Achiziția este inclusă în proiectul „Reabilitare, modernizare, extindere și dotare Compartiment Primiri Urgențe – Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Sf. Ioan” Galați”.

Valoarea totală a proiectului este de 10,9 milioane de lei. În cadrul investiției se construiește un corp nou de clădire în regim S+P+E, conectat la cel existent. La subsolul clădirii vor fi o cameră computer tomograf, o cameră angiograf și o cameră rezonanță magnetică. În cadrul proiectului vor fi reabilitate aleile de acces, trotuarele și parcările și vor fi extinse și modernizate instalațiile electrice, sanitare, termice, climatizare și ventilație.


Distribuie articolul

You May Also Like

Lasă un răspuns