Protest Sanitas la București/Printre miile de participanți sunt aproape 200 de gălățeni

Distribuie articolul

Mii de sindicaliști din Sănătate protestează joi la București. Este vorba despre un miting de protest organizat de Sanitas în Piața George Enescu din capitală. Acțiunea a început la ora 11.00, a ținut o oră și a fost urmată de un marș spre Piața Victoriei. Au participat sindicaliști din întreaga țara, inclusiv de la Galați. Aceștia au ajuns la București cu trei autocare.

„168 de persoane de la Sanitas Galați participă la mitingul de la București, ei au ajuns în capitală chiar înainte de începerea acțiunii de protest cu trei autocare. Sunt negocieri cu reprezentanții Guvernului, au fost și miercuri, dar indiferent de ce se întâmplă la discuții, angajații din Sănătate organizează acest protest, vrem să arătăm că nu renunțăm la revendicările noastre”, a declarat Paraschiv Sălăvăstru, liderul Sanitas Galați.

Protestatarii solicită eliminarea plafonului de 30% pentru sporurile specifice sistemului sanitar, aplicarea integrală a creșterilor salariale pentru toți angajații din Sănătate începând cu 1 martie 2018 și renunțarea la creșterea normei de bază pentru medici. De asemenea, sindicaliștii vor tichete de masă pe tot parcursul anului 2018 și sporuri pentru condiții de muncă întregului personal din Sănătate. Nu în cele din urmă, reprezentanții Sanitas îi cer Guvernului să renunțe la transferul contribuțiilor sociale de la angajator la angajat, deoarece acesta va anula creșterea salarială de 25% prevazută de lege.


Distribuie articolul

You May Also Like