Spectacol pe bani grei: 4 milioane de euro pentru renovarea Teatrului Dramatic „Fani Tardini”

Distribuie articolul

După ani de așteptare, Teatrul Dramatic „Fani Tardini” va intra în renovare completă. Inițial, doi constructori, Euras SRL și Rovis Lider SRL, au participat la licitația pentru renovarea teatrului gălățean. Pe 28 martie, Rovis Lider SRL a fost declarat câștigător. Firma Euras nu a acceptat rezultatul și, pe 3 aprilie, a cerut anularea licitației și reevaluarea ofertei sale. Proiectul a primit abia acum undă verde, după ce Curtea de Apel Galați a respins plângerea firmei Euras SRL, care contestase rezultatul licitației.

Așadar, Rovis Lider SRL a fost ales să se ocupe de modernizarea clădirii. Contractul, în valoare de 19.698.343 lei fără TVA, adică aproape 4 milioane de euro, are o durată de 20 de luni. Fondurile provin din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Clădirea, veche de aproape 100 de ani, va fi complet renovată. Principalele lucrări includ:

  • Reabilitarea termică a clădirii și a sistemului de încălzire și apă caldă.
  • Instalarea unor surse alternative de energie.
  • Modernizarea instalațiilor de climatizare și reabilitarea celor interioare și exterioare.
  • Reabilitarea acoperișului și refacerea finisajelor interioare.
  • Construirea de rampe de acces pentru persoanele cu dizabilități.

Cu toate piedicile legale depășite, lucrările vor începe imediat. Primăria Galați a anunțat că renovarea teatrului este o prioritate pentru oraș, iar proiectul este așteptat să transforme complet clădirea, păstrându-i însă farmecul de epocă.


Distribuie articolul

You May Also Like