George Stângă, președinte PNL Galați: Guvernul PNL îi va sprijini pe românii care, din cauza crizei sanitare, au avut dificultăți!

Distribuie articolul

PNL și-a asumat o responsabilitate majoră în momentul în care a preluat guvernarea. Am reușit să trecem România peste o perioadă extrem de grea, iar de acum urmează reconstrucția. Este o perioadă extrem de importantă și trebuie luate măsuri pentru sprijinirea celor care din cauza crizei sanitare au avut probleme. Acesta este obiectivul PNL în aceste zile.

Colega mea Violeta Alexandru, ministrul Muncii, a anunțat că pentru domeniile de activitate care rămân închise se va acorda în continuare șomajul tehnic. Este vorba despre activitățile din domeniul spectacolelor cu public mai mare de 500 de persoane, atât în spații închise cât și deschise, restaurantele cu spații închise, mall-urile cu suprafețe de peste 15.000 mp, activitățile sportive de tipul sălilor de fitness, sporturi de contact, grădinițe, creșe, transport aerian, până la deciziile ulterioare pe care le va anunța Guvernul.

În același timp, Guvernul PNL va veni cu o serie de măsuri în sprijinul celor care revin în activitate, care vor beneficia, prin intermediul angajatorului, de plata a 41,5% din salariul de bază corespunzător locului de muncă ocupat. PNL știe foarte bine că perioada grea prin care am trecut nu s-a terminat și tocmai de aceea vine cu o măsură în sprijinul celor care revin în activitate. Condiția este ca respectivul angajat să fi avut contractul de muncă suspendat minimum 15 zile. Pe de altă parte, angajatorii au obligația să mențină relațiile contractuale cu salariatul până la sfârșitul anului.

O altă măsură activă pe care Ministerul Muncii a anunțat-o este acordarea unei sume de maximum 50% din salariul unui angajat, dar nu mai mult de 2.500 lei pentru fiecare persoană angajată din categoria de vârstă 16 – 29 ani, dar și peste 50 de ani. Această măsură se acordă pe o perioadă de 12 luni, condiția este ca angajatorul să-i mențină în activitate încă 12 luni după încetarea celor 12 luni de sprijin.

Acestea sunt primele măsuri pe care Ministerul Muncii le-a gândit, dar sunt în pregătire și alte măsuri pentru sprijinirea flexibilizării muncii în alte domenii și în sprijinul celor ce desfășoară activități în afara spațiului tradițional, în afara biroului.


Distribuie articolul

You May Also Like