Somații pentru curățarea terenurilor de ambrozie! Se pregătesc și amenzile…

Distribuie articolul

Nu mai puțin de 21 de somații au fost aplicate deja și, în orice moment, se pot transforma în amenzi contravenționale de până la 20.000 de lei pentru gălățenii care stau la casă cu curte sau au terenuri și neglijează curățarea acestora.

În fiecare an, autoritățile iau foarte în serios soluționarea problemei terenurilor cu ambrozie, aceasta fiind o plantă foarte periculoasă care poate provoca alergii severe și, nu de puține ori, astm. Autoritățile gălățene au împărțit somații proprietarilor de terenuri cu ambrozie. Somații au fost transmise în cazul a 21 de proprietăți aparținând persoanelor fizice și juridice.

Dacă aceștia nu se vor conforma, vor veni cât de curând și amenzile.

Pentru proprietarii de terenuri care neglijează prezența ambroziei cuantumul amenzilor este cuprins între 1000 și 5000 de lei, în cazul persoanelor fizice, respectiv 10.000 – 20.000 de lei în cazul celor juridice.

 De fiecare dată vorbim de sancțiuni care se aplică celor care nu au luat măsuri pentru prevenirea, combaterea și distrugerea buruienii buclucașe.

„Identificarea terenurilor infestate cu buruiana ambrozia se face până pe 30 iunie 2023, de personal împuternicit prin dispoziția primarului, poliţişti locali şi comisari ai Gărzii de Mediu. Primul control pe teren se efectuează în perioada 1-15 iulie a fiecărui an, iar a doua verificare se face între 1 august și 30 octombrie”, spune Primăria Galați.

Termenul limită pentru identificarea terenurilor infestate cu ambrozie este 30 iunie, iar controalele se fac de către personal împuternicit prin dispoziția primarului.


Distribuie articolul

You May Also Like