Și finanțele au luat-o razna!

Distribuie articolul

Cum naiba e posibil ca tu, Primărie să soliciți un împrumut la finanțe pentru co-plata la un proiect cu fonduri europene, iar tu, ANAF, să-ți dai girul și apoi să te duci la aceiași autoritate publică locală și să-i ceri bani pentru o idioțenie fiscală?


Concret, vorbim de Primăria Schela care a fost sancționată de cei de la ANAF pentru un prejudiciu constatat, spun ei, de 5,6 milioane lei, bani ce ar fi proveniți din impozitul pe profitul realizat.


Ei invocă o prevedere din noul Cod Fiscal emis de ultima guvernare PSD în care se spune că societățile comerciale și persoanele fizice autorizate sunt obligate să vireze la stat obligațiile financiare aferente impozitului pe venitul realizat.


Bun, dar unde încadrezi Primăria, că nu-i nici societate, nici persoană fizică? Iar de profit realizat, altă glumă proastă. Bine că nu l-au acuzat pe primar că a luat dividende…

Cei de la ANAF Galați s-au gândit că Primăria ar fi o societate conercială și au arondat-o fix acolo.


Ca aiureală finanțiștilor să fie totală, după mai multe termene de judecată în care s-au făcut bineînțeles de râs, au coborât sancțiunea cu 3,8 milioane lei, ajungându-se la 1,8 milioane lei.
Primarul comunei Schela, Măricel Petrea ne-a declarat că următoarea înfățișare este la Curtea de Apel iar situația hilară aproape cert va fi stopată iar comunitatea nu va fi nevoită să suporte costurile abuzive.
„Este absolut incredibil să pui o Primărie să plătească pentru că ar fi realizat profit. Noi, într-adevăr am încasat impozite pentru terenurile pe care la avem concesionate la Petrom sau taxe din închirierea Salonului pentru nunți, dar banii au întrat automat după ședințe ale Consiliului Local în proiecte sau investiții. Am pierdut atâta vreme pe holul Palatului de Justiție pentru că unii cred că administrația se face prin răfuieli politice ieftine iar comunitățile trebuie să accepte așa situații”a mai spus Măricel Petrea.


Din informațiile pe care la avem, situația de la Schela nu ar fi singulară în județul Galați, și alte primării fiind abuzate aiuristic de ANAF la comanda politică a PSD.


Distribuie articolul

You May Also Like