Șendreniul rămâne captiv, în zodia subdezvoltării

Distribuie articolul

După ce au ”chibzuit” la binele comunității, dar, în fapt, au rămas tributari disciplinei de partid, consilierii locali ai PSD & Co de la Șendreni s-au opus, prin abțineri, de la votarea a două amendamente la bugetul local al comunei pe anul în curs.

Este vorba despre alocarea de sume pentru proiectarea extinderii retelei de gaze în stale componente Movileni și Șerbeștii Vechi, dar și de alocări necesare proiectării de utilităti (drumuri, apă, sau curent electric) pentru terenurile deja acordate cu titlu de gratuitate tinerilor din comună în vederea construcției de locuințe.

Acum, versiunea oficială este că nu sunt fonduri pentru așa ceva în actualul buget, dar realitatea e că amendamentele au fost respinse fiindcă inițiatorul lor este din opoziție, mai exact consilierul local USR, Gheorghe Ștefănache.

Pe de altă parte, bugetul de dezvoltare al comunei este format aproape exclusiv din fondurile naționale alocate prin Programul de Investiții ”Anghel Saligny”, iar investițiile în gaze și asfalt sunt tot întârziate și fără perspective reale de finalizare.

Între timp, primăria alocă sume consistente de funcționare la capitolul ”bunuri si servicii”, peste trei milioane de lei, ține închis centrul de servicii sociale pentru copiii aflați în dificultate, deși îi alocă de zor fonduri de peste 400.000 de lei și are nouă angajați despre care nu știe nimeni cu ce se ocupă.

Asta este ”strategia” PSD pentru o comună din periurbanul Galațiului, la începutul anului de grație 2024. Urmează alegerile locale…


Distribuie articolul

You May Also Like