Se strică vremea. Ploile și vijeliile se apropie de zona Galați Brăila

Distribuie articolul

Ploi torențiale, vânt puternic, vijelii și grindină. Toate acestea apar în „programul” următoarelor zile la Galați și Brăila. Meteorologii spun că vremea se va strica și că brăilenii și gălățenii vor avea parte de câteva zile agitate.

Până sâmbătă, la ora 10.00, este în vigoare o informare de instabilitate atmosferică accentuată, ploi și vijelii. Administrația Națională de Meteorologie anunță că în următoarele două zile, în toată țara vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelie și, izolat, grindină. În zona Galați-Brăila, instabilitatea atmosferică se va manifesta cu precădere, începând de mâine.

„Temporar instabilitatea atmosferică va fi accentuată, miercuri (29 mai) îndeosebi în regiunile vestice, nordice și centrale, precum și în zonele de deal și de munte, apoi cu precădere în estul, sudul, centrul și nordul teritoriului. Se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelie și izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp, iar pe arii restrânse 35…50 l/mp”, au anunțat reprezentanții Administrației Naționale de Meteorologie.

Meteorlogii au instituit și un cod galben de instabilitate atmosferică, valabil în cea mai mare parte a țării, dar nu și în sud-est. Avertizarea este valabilă de miercuri până joi dimineață, la ora 6.00.


Distribuie articolul

You May Also Like