Se înmulțesc tentativele de fraudă pe patformele online de anunțuri.

Distribuie articolul

Sunt vizate în special anunțurile privitoare la haine și electronice OLX, cea mai mare platformă de anunțuri online din România, avertizează că s-au înmulțit tentativele de fraudă.

Cel mai des sunt vizate anunțurile privitoare la haine și electronice. În ultimele două luni cele mai vulnerabile categorii de produse, ca număr de utilizatori, au fost: modă (33%), electronice (30%), casă și grădină (14%), mama și copilul (10%), sport (7%) și 6% (piese auto), anunță OLX.

De asemenea, statistica arată că majoritatea victimelor fraudelor cibernetice provin din mediul urban (80%), „Majoritatea tentativelor de tip „phishing” ajung la consumator prin intermediul social media, e-mail-ului, dar pot veni și prin mesaje text, mesaje directe sau chiar apeluri telefonice, atacatorul pretizând că este interestat de achiziționarea produsului.

Textul mesajului va fi conceput într-o manieră în care atacatorii vor încearca să obțină date cu caracter sensibil, să îi facă pe consumatori să deschidă un site web sau poate un fișier care conține malware”, au explicat specialiștii.

Până în prezent, 60% dintre fraudele care au loc pe platformele de tip marketplace sunt raportate către bănci, 30% sunt raportate către platforma online, iar aproximativ 10% nu sunt raportate de victime.


Distribuie articolul

You May Also Like