Se caută soluții pentru elevii nerepartizați

Distribuie articolul

Anul acesta înregistrăm un număr record de elevi nerepartizaţi la liceu, din cauza bifărilor nerealiste dar și a scăderii locurilor disponibile la licee, asta pe fondul creșterii celor ce s-au prezentat la Evaluarea Națională.


Ministrul Monica Anisie a solicitat zilele trecute conducerilor Inspectoratelor Județene să găsească soluții pentru a se suplimenta clasele liceale acolo unde infrastructura și resursa umană permite acest lucru.


Așa cum anunțam zilele trecute, la Galaţi, toate locurile au fost ocupate încă din prima etapă iar nivelul mediilor a fost unul mult mai ridicat comparativ cu anii precedenți. Soluții se vor găsi pentru că este absolut ilogic ca elevi cu medii peste 8 să se piardă pe la școlile profesionale.

Conducerea Inspectoratului Școlar Județean a solicitat la rândul său propuneri din partea directorilor de licee pentru soluționarea in regim de urgență a problemei create.


Sunt șanse mari ca această situație să aibă o finalitate pozitivă, mai toată lumea fiind de acord că măsurile fostului ministru, Ecaterina Andronescu nu numai că au bramburit mai tare un sistem și-așa fragil dar au creat și un disconfort major in rândul elevilor și părinților.


Distribuie articolul

You May Also Like