Veste bună! Șoferii pot recupera taxa auto chiar dacă și-au vândut mașinile între timp

Distribuie articolul

Chiar dacă între timp și-au vândut mașinile pentru care au plătit una dintre fostele taxe auto, șoferii încă mai au posibilitatea legală de a cere restituirea banilor, scrie avocatnet.

„În conformitate cu OUG nr. 52/2017, completată și modificată de OUG nr. 68/2017, se poate solicita restituirea taxei auto și în cazul în care autoturismul a fost vândut, prin depunerea unei cereri la ANAF. La cerere se anexează, în original sau în copie, documentul doveditor al plății respectiv chitanța fiscală, ordinul de plată și extrasul de cont, după caz, care să ateste efectuarea plății acesteia, precum și copiile cărții de identitate a vehiculului și a certificatului de înmatriculare. Restituirea se poate solicita și dacă nu dețineți copia documentului de plată”, răspunde oficial Agenția Națională de Administrare Fiscală .

Cererile de restituire trebuie depuse la organele fiscale competente

Această posibilitate de a cere restituirea banilor chiar și în lipsa dovezii plății taxelor auto a fost stabilită  prin ordonanță de urgență.

Până pe 31 august 2018, proprietarii (sau foștii proprietari) ai mașinilor pot depune cererile de restituire, inclusiv pentru timbrul de mediu.


Distribuie articolul

You May Also Like