Școlile din Galați intră în scenariul galben. Elevii vor face cursuri on-line

Distribuie articolul

Școlile și grădinițele din orașul Galați și din trei comune gălățene vor face doar cursuri on-line din cauza înmulțirii numărului de cazuri de infectare cu COVID-19. Hotărârea vizează toate unitățile școlare din orașul Galați și din comunele gălățene Vânători, Cudalbi și Foltești. Decizia aparține Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

„În urma adresei transmise de Direcția de Sănătate Publică Galați, cu privire la gradul de incidență al infectărilor cu SARS-CoV-2, în ultimele 14 zile, la nivelul județului Galați, s-a constatat că patru localități depășesc pragul de 1 la mie. Acestea sunt: municipiul Galați, comuna Vânători, comuna Cudalbi și comuna Foltești. Ca urmare a acestui fapt, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Galați a adoptat hotărâri prin care se aprobă scenariul II (galben) de funcționare pentru toate unitățile de învățământ din municipiul Galați, care se aflau pe scenariul I (verde), precum și pentru cele din comunele Vânători și Cudalbi. Comuna Foltești se afla deja în scenariul galben de funcționare, iar școlile vor continua în acest mod până la scăderea incidenței sub 1 la mie”, a anunțat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență.

Luni, în județul Galați au fost raportate 57 de persoane infectate în 24 de ore. De la debutul epidemiei, 4130 de persoane s-au infectat, iar 180 au murit.

Sursa foto: observatornews.ro


Distribuie articolul

You May Also Like