„Șaormeriile” din Mall, pline de mizerii alimentare, au fost amendate de Protecția Consumatorilor

Distribuie articolul

E periculos să „iei masa în oraș”, zilele astea. Mai exact, servirea unui meniu „rapid”, înainte sau după cumpăraturile din magazine.

Urmare unui control tematic regional. în perioada 19 septembrie – 5 octombrie, Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Galaţi a desfășurat acțiuni de control la toate unitățile de tip fast–food din Shopping City Mall.

Cu această ocazie, comisarii CJPC Galaţi au descoperit numeroase abateri, care au fost date publicității:

– folosirea unor condiții de păstrare a produselor alimentare cu frigidere murdare, ventilatoare pline de praf, rafturi cu zone ruginite, gheață în exces

– neasigurarea temperaturii de depozitare înscrise de producător pe etichetele materiilor prime

– utilizarea unor materii prime fără elemente de identificare şi caracterizare sau cu schimbarea stării termice

– neafişarea informaţiilor privind substanţele alergene conţinute în produsele preparate, valorile nutriționale precum și că unele ingrediente sunt recepționate congelate

Potrivit CJPC Galaţi, pentru neregulile constatate, s-au aplicat următoarele sancțiuni:

– 17 amenzi contravenționale, în valoare de 108.000 lei

– 5 avertismente

– oprirea definitivă de la utilizarea în prepararea hranei a produselor alimentare neconforme.în valoare de 2500 lei

Și, din păcate. au fost mai multe unități de alimentație publică surprinse pe „picior greșit”cu curățenie precară și alimente periculoase pentru clienți. Protecția Consumatorilor a verificat nu mai puțin de 10 fast-fooduri: US Food Network SA (KFC), American Restaurant System SA (Pizza Hut), Cartofisseria SA, Lexanca Food SRL (Spartan), Esushi Team SRL, Ari Food Estate SRL (Salad Box), MDS Invest Trading (Noodlz), Rex Concepts BK Romania SRL (Burger King), dar și Mesopotamia și Dabo (ultimele două fiind redeschise de comisarii CJPC Galați).


Distribuie articolul

You May Also Like