Ministerul Educației ajustează Sistemul de Burse Școlare pentru Anul 2023-2024

Distribuie articolul

În perspectiva anului școlar 2023-2024, Ministerul Educației anunță ajustări în sistemul de burse școlare, cu scopul de a sprijini financiar elevii și de a promova oportunități egale în educație.

Modificările aduse sistemului de burse includ reconfigurarea a șase tipuri de burse și revizuirea criteriilor de acordare:

  • Bursa de Excelență Olimpică I, dedicată elevilor cu performanțe deosebite în olimpiadele internaționale, variază între 750 și 3.000 de lei lunar.
  • Elevii premiați la olimpiadele școlare naționale pot primi Bursa de Excelență Olimpică II, în valoare de 700 de lei pe lună.
  • Bursa de Merit, în valoare de 450 de lei, recunoaște eforturile elevilor cu rezultate academice de cel puțin 9,50, în timp ce
  • Bursa Socială, de 300 de lei, sprijină elevii cu dificultăți sociale.
  • Mamele minore care continuă studiile beneficiază de Bursa pentru Mame Minore, de 700 de lei.
  • Bursa Tehnologică, în valoare de 300 de lei, susține elevii învățământului profesional, cu anumite condiții, și nu se acordă în caz de abateri disciplinare grave în anul precedent.

De menționat că un elev poate primi o singură bursă de excelență și merit. Bursa socială este unică și nu este afectată de criterii sociale. Bursa de excelență olimpică I sau II nu se poate cumula cu bursa de merit. Plata lunară se efectuează pe data de 15, cu excepția absențelor. Plata pentru lunile septembrie și octombrie se face la data de 15 noiembrie.


Distribuie articolul

You May Also Like