Să plângem cu mitomanul Dan Nica

Distribuie articolul

„Este clar o acţiune care a fost concepută pentru a-l intimida pe directorul nostru de campanie, pe noi ca partid”.

Declarația îi aparține lui Dan Nica și era făcută în urmă cu zece ani. În timpul alegerilor locale din 2008, Gheorghe Saghian, coordonatorul campaniei PSD, susținea că ar fi fost bătut în parcare de doi indivizi, alegându-se cu un ochi ușor umflat.

„Vreau să vă asigur că nu a fost o tentativă de jaf, avea şi geanta în mână, şi ceasul la mână, şi portofelul în buzunar, nu i-au interesat asemenea lucruri”, susținea atunci Nica.

De unde cunoștea el mai mult decât au putut afla oamenii legii? Erau doar două variante: blufa sau știa cum a fost organizat totul, eventual de cei din propriul partid, pentru a se victimiza. Așa-zisa agresiune nu a putut fi vreodată dovedită de poliție, care a clasat dosarul. Efectele ei s-au văzut însă la urne, unde PSD a câștigat fără emoții. Saghian devenea, câteva luni mai târziu, senator.

De ieri, Dan Nica a scos din nou cartea lacrimogenă. Se spune că ar fi fost amenințat cu moartea, fără a se da însă niciun fel de date. Posibilul motiv: ar fi cerut înființarea unei comisii parlamentare de anchetă asupra evenimentelor de la mitingul diasporei din 10 august, mergând pe ideea că președintele Iohannis a orchestrat și susținut protestele.

Așadar, Dan Nica nu a fost amenințat cu moartea cât timp a fost cercetat penal în dosarul Microsoft, pentru un prejudiciu adus statului român de 67 de milioane de dolari. Dosar de care a scăpat anul acesta nu pentru că ar fi fost găsit nevinovat, ci pentru că a intervenit termenul de prescriere, după ce a fost lungită foarte mult cercetarea penală.

Dan Nica nu a fost amenințat cu moartea nici după ce a mințit, la alegerile europarlamentare din 2009, că au fost 3.000 de cazuri de fraudare. Alegeri la care avea calitatea de ministru de interne. Predecesorii săi în minister erau Liviu Dragnea și Gabriel Oprea.

Dan Nica nu a fost amenințat cu moartea nici după ce a anunțat, tot în 2009, că în România nu mai e niciun autocar liber în ziua alegerilor prezidențiale, pe motiv că „românii s-au hotărât brusc să plece în excursii la mănăstire sau în alte locuri ale României sau cineva s-a hotărât să organizeze vreo operațiune de turism electoral”. Și această declarație, făcută tot în calitate de ministru de interne, s-a dovedit o biată fumigenă.

Dan Nica nu a fost amenințat cu moartea nici după ce membrii Sindicatului Național al Polițiștilor și Vameșilor „Pro Lex” afirmau că este „depășit de situație”, declarație făcută în timpul protestelor organizate de oamenii legii în 2009, când Nica era ministru de interne.

Dan Nica nu a fost amenințat cu moartea nici după ce a fost dat afară din funcția de ministru de interne pentru că ar fi pus la dispoziția lui Marian Vanghelie și a altor persoane apropiate din PSD informații din cadrul Direcției Generale de Informații și Protecție Internă (DGIPI), după cum afirma șeful statului de atunci, Traian Băsescu.

Dan Nica nu a fost amenințat cu moartea nici când secretara lui, Elena Aura Macovei, era numită la 36 de ani în Consiliul de Administrație al Administrației Piețelor Agroalimentare Galați (societate cu o cifră de afaceri de peste 20 de milioane de lei și aproape 300 de salariați). Tânără care se lăuda în CV că are drept „principale activități gestionarea corespondenței și a apelurilor telefonice și organizarea deplasării grupurilor de vizitatori în colaborare cu cabinetul exterior din Bruxelles – Belgia”.

Să fi fost într-adevăr amenințat acum cu moartea micul mitoman și marele cercetat penal?


Distribuie articolul

You May Also Like

Lasă un răspuns