Să nu aveți nevoie de el: Spitalul de Urgență pentru Copii va fi modernizat cu fonduri europene

Distribuie articolul

Se mai întâmplă și lucruri bune în Galați. Primăria Galați a reușit să acceseze o finanțare europeană pentru reabilitarea, modernizarea, extinderea și dotarea Spitalului de Copii Sf.Ioan.

Contractul de finanțare semnat luni, 24 iunie, are o valoare de aproape 11 milioane de lei.
Spitalul de copii va fi bibilit, aranjat și băgat în rândul lumii. Nu a fost repetentul clasei nici până în prezent, dar autoritățile promit că la finalul lucrării unitatea va avea o unitate de primiri urgențe care se va roti după soare.

„În cadrul proiectului se va construi un corp nou de clădire în regim S+P+E. Parterul va fi conectat cu cel existent și astfel se va extinde compartimentul primiri urgențe care va funcționa pe doua secțiuni: primiri urgențe minore și majore. La subsolul clădirii vor fi: o cameră computer tomograf, o cameră angiograf și o cameră rezonanță magnetică. Tot în cadrul proiectului va fi achiziționat un aparat modern RX digital pentru o diagnosticare cât mai precisă. Vor fi reabilitate aleile de acces, trotuarele și parcările adiacente. Vor fi extinse și modernizate instalațiile electrice, sanitare, termice, climatizare și ventilație.” (Primăria Galați)

Lucrarea va fi gata în doi ani, va costa 10.904.659,60 lei (cu TVA), iar la final o să fie bine.

„Este un proiect care ne duce în topul instituțiilor sanitare din țară atât ca dotări, cât și ca infrastructură. Mă bucur că reușim, la Galați, să facem aceste investiții pentru sănătatea copiilor noștri. Ei vor fi beneficiarii direcți ai acestor lucrări, pe care le facem, iar actul medical, odată cu dotările de ultimă generație, va fi cu siguranță unul de înaltă performanță atât pentru stabilirea diagnosticelor cât pentru intervenții și tratament.” (Ionuț Florin Pucheanu, primarul municipiului Galați)

Potrivit informațiilor oficiale, Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sf. Ioan” Galați este singura unitate de pediatrie din regiune (sunt doar șase spitale de urgență cu specific pediatric în toată țara). Unitatea de la Galați poate asigura asistență medicală pentru 38.000 de potențiali pacienți/an cu vârste cuprinse între 0-18 ani.


Distribuie articolul

You May Also Like