S-au redeschis școlile la Galați. Reguli draconice în interior, cursuri online pentru numeroși elevi

Distribuie articolul


S-au redeschis școlile. Începând de luni, 8 februarie, numeroși elevi merg la cursurile organizate în mod tradițional, la școală. Totuși, nu toți elevii vin la școală. Practic, în semestrul al doilea școlile sunt deschise în funcție de rata de infectare cu coronavirus din localități.


Astfel, municipiul Galați are o rata de infectare între 1 și 3 cazuri la 1.000 locuitori și este în scenariul galben, ceea ce înseamnă că au reluat cursurile în mod tradițional doar grădinițele, clasele 1-4 și clasele terminale a 8-a, a 12- a și a 13-a. În localitățile aflate în scenariul roșu, unde rata de infectare este mai mare de 3 cazuri la 1.000 locuitori, s-au reluat cursurile cu copii în clasă doar la gradiniță și în ciclul primar. În cazul în care rata de infectare depășește 6 cazuri la 1.000 locuitori, se declară carantină și se închid școlile, urmând să se revină la cursurile online.

În localitățile aflate în scenariul verde unde rata de infectare este sub un caz la 1.000 locuitori, cursurile s-au reluat pentru toți preșcolarii și elevii.


În interiorul școlilor au fost stabilite reguli anti-Covid. Copiii intră și ies din clădire pe culoare bine stabilite, toată lumea poartă mască, iar spațiile sunt aerisite frecvent. De asemenea, mobilierul școlar a fost așezat „cât mai distanțat posibil”, astfel încât să fie condiții rezonabile pentru elevi și profesori. Autoritățile au stabilit că la două cazuri de infectare cu virusul SARS CoV-2 într-o clasă se va suspenda activitatea doar în clasa respectivă. Dacă în școală sunt mai multe clase în aceeași situație, se va închide întreaga unitate timp de 14 zile.

Elevii vor fi testați, dacă există aprobarea scrisă a părinților, în cazul în care au simptome sau intră în contact cu persoane infectate. La profesori situația este diferită. Dacă sunt două cadre didactice infectate, se va închide întreaga școală, a explicat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.


Studenții nu revin la curusuri. Cursurile de la Universitatea Dunărea de Jos din Galați se vor desfășura online și în perioada următoare, a anunțat conducerea instituției care a luat decizia după ce s-a consultat cu cadrele didcatice și cu studenții. Măsura va fi implementată cel puțin până pe 4 aprilie. Ulterior, fiecare facultate va stabili propriul program de desfășurare a activităților didactice, în funcție de evoluția epidemiei. Excepție vor fi la Facultatea de Medicină și Farmacie, Facultatea de Educație Fizică și Sport, Facultatea de Arte și Facultatea Transfrontalieră care în partea a doua a semestrului au activități practice.

De asemenea, studenții care pregătesc diferite lucrări pot fi primiți în universitate pe parcursul semestrului al doilea. Ei trebuie să facă o cerere și să respecte măsurile anti-COVID impuse de conducerea universității Dunărea de Jos.


Distribuie articolul

You May Also Like