S-a zguduit Vrancea. Un cutremur a fost înregistrat după închiderea secțiilor de votare

Distribuie articolul

Cutremurul din politică a venit la pachet cu un cutremur în zona Vrancea.

Vrâncenii, gălățenii și brăilenii s-au zgâlțâit agale la puțin timp după ce au aflat că președintele Klaus Iohannis i-a dat cu urna în cap candidatei de la PSD. Așadar, cutremurul s-a produs aseară în timp ce poporul belea ochii la exit poll.

Potrivit Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, seismul a fost înregistrat de aparate la ora 21.07, la adâncimea de 131 kilometri, având o magnitudine de 3,7 grade pe scara Richter. Cutremurul a fost simțit în special în zona Buzău-Vrancea, dar unda seismică s-a propagat până la Galați-Brăila. Spre deosebire de cutremurul din politică, mișcarea scoarței terestre nu a produs victime sau pagube.

Cutremurul a apărut după o perioadă relativ calmă din punct de vedere seismic. În ultimele zile, în zona seismică Vrancea nu au fost înregistrate cutremure cu magnitudinea mai mare de 2,8 grade pe scara Richter. Cel mai mare cutremur de anul acesta s-a produs la începutul lunii septembrie și a avut 4,5 grade.

Recordul ultimilor ani a fost înregistrat în 2018, pe 28 octombrie: seismul de atunci a ajuns la 5,8 grade pe scara Richter.


Distribuie articolul

You May Also Like