S-a deschis „piața de droguri” și la Tecuci

Distribuie articolul

Doi indivizi au au fost prinși în flagrant, succesiv, în municipiul Tecuci, în timp ce comercializau și respectiv intermediau vânzarea unor cantități de canabis (drog de risc) și a unor comprimate ecstasy (drog de mare risc).

Din primele cercetări s-a aflat că fac parte dintr-un grup mai mare și s-a extins ancheta. Astfel, la data de 17.04.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Vrancea au dispus reținerea a 5 inculpați, cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și mare risc și deținere, fără drept, de droguri de risc și mare risc pentru consum propriu, toate în formă continuată.

Din materialul probator administrat în cauză a reieșit faptul că, în perioada ianuarie – aprilie 2024, inculpații au procurat, deținut și comercializat canabis și ecstasy către consumatori de pe raza județului Vrancea, cu sume cuprinse între 70 și 75 lei pentru un gram, respectiv un comprimat.

Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vrancea.

În urma acțiunilor derulate și a perchezițiilor domiciliare efectuate au fost identificate si ridicate cantitățile de aproximativ 1 kilogram canabis, 159 comprimate ecstasy, cântare electronice și grindere, obiecte purtând urme de substanță, o sumă de bani în lei, mai multe telefoane mobile, precum și alte mijloace de probă.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul luptătorilor Serviciului Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea, precum și al jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Bacău.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.


Distribuie articolul

You May Also Like