România trece la ora de iarnă

Distribuie articolul

Se schimbă ora. La sfârșitul săptămâni, România va trece la ora de iarnă. Asta înseamnă că ora 4.00 a dimineții va deveni ora 3.00. Trecerea la ora de iarna se va face în noaptea dintre 28 și 29 octombrie. Conform sistemului folosit de România din 1979, schimbarea se produce de fiecare dată în ultima duminică a lunii octombrie.

Practic, este o revenire la ora normală, în condițiile în care în primăvară ceasul se modifică pentru a pemite folosirea luminii naturale pentru o perioadă mai lungă de timp. Ca o consecință, ziua de duminică, 29 octombrie, va fi cea mai lungă din an.

Trecerea la ora de iarnă nu va afecta mersul trenurilor. Astfel, garniturile CFR Călători şi ale operatorilor privaţi de transport pe calea ferată vor pleca din staţii respectând ora oficială de vară până duminică dimineaţă, la ora 4:00, care va deveni ora 3:00. După ora 4:00, trenurile vor pleca din staţii respectând ora oficială de iarnă. Prin urmare, garniturile aflate în circulaţie în noaptea de sâmbătă spre duminică vor ajunge la destinaţie mai repede cu o oră.


Distribuie articolul

You May Also Like