România, 2019: un consilier județean PSD este anchetat de procurori, în timp ce un golan calcă în picioare un bătrân

Distribuie articolul

Ce se poate întâmpla într-o țară condusă de penali și analfabeți? Nimic deosebit. De exemplu, în timp ce un consilier județean PSD comite o infracțiune prin promovarea pe Facebook a unei imagini trucate cu președintele României îmbrăcat în uniformă nazistă, un derbedeu eliberat din pușcărie în baza legii recursului compensatoriu stâlcește în bătaie un bătrân de 75 de ani.

La prima vedere nu există nici o legătură între mizeriile de mai sus, mai ales că s-au întâmplat în județe diferite, Vrancea și Galați. De fapt, există o mare legătură pentru că asta-i lumea pe care ne-au construit-o politicienii. În cazul de față vorbim despre PSD care l-a oferit comunității pe consilierul județean și care a susținut legea recursului compensatoriu în urma căreia mii de violatori, criminali și hoți s-au trezit de capul lor, în libertate.

Să le luăm pe rând. Consilierul județean PSD din Vrancea care a postat pe Facebook o imagine trucată cu președintele României îmbrăcat în uniformă nazistă a intrat în atenția procurorilor gălățeni. Consilierul a demisionat din toate funcțiile publice și cele din partid, dar va fi nevoit să se întâlnească cu domnii procurori. Aceștia s-au sesizat din oficiu și au deschis un dosar penal pe numele politicianului pentru infracțiunea de răspândire de simboluri fasciste, iar consilierul riscă până la trei ani de închisoare.

 „Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galaţi s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunii prevăzută de art. 4 alin. (1) din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 31/2002, aprobată prin Legea nr. 107/2006, cu modificările şi completările ulterioare. În procesul-verbal de sesizare, s-a reţinut, în fapt, că un consilier judeţean din cadrul Consiliului Judeţean Vrancea, ar fi postat pe o reţea de socializare o imagine prelucrată în care Preşedintele României, Klaus Werner Iohannis, este prezentat îmbrăcat într-o uniformă nazistă. Procesul-verbal de sesizare din oficiu, împreună cu xerocopii de pe articolele de presă din mass-media, au fost trimise la Parchetul de pe lângă Judecătoria Focşani, pentru a efectua cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii prevăzută de art. 4 alin.(1) din Ordonanţa de Urgenţă nr. 31/2002, aprobată prin Legea nr. 107/2006, cu modificările şi completările ulterioare.” (Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Galaţi)

La nici o sută kilometri distanță, alți nemernici. La Galați, un golan eliberat din pușcărie înainte de termen a călcat în picioare un bătrân. Povestea o știți și nu o mai reluăm, dar filmarea înfricoșătoare trebuie văzută ca să înțelegeți în ce fel deciziile politicienilor ar putea să vă influențeze viața.


Distribuie articolul

You May Also Like