RO-Alert, la primele ore ale dimineții!

Distribuie articolul

 

Nu este vorba despre condiții meteorologice secere, cum s-a întâmplat în prima parte a săptămânii, ci despre conflictul ruso-ucrainean.

Un mesaj RO-Alert a fost emis pentru localitățile din zona nordică a județului Tulcea, ce a acoperit localitățile Chilia Veche, Nufăru, Ceatalchioi și Grindu. Mesajul a interferat și pentru o zonă gălățeană- Port Bazinul Nou, Șantierul Naval, Vamă  și o parte din Faleza Dunării.

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a avertizat in acest mesaj că, în contextul războiului din Ucraina, există riscul să cadă obiecte din spaţiul aerian.

 

 Mesajul RO-Alert a fost emis de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă în jurul orei 6.45 și a avut ca scop informarea celor aflați la granița între România și Ucraina.

Oamenii au fost îndemnați să își păstreze calmul și să își ia măsuri de autoprotecție.

Potrivit MApN, în judeţul Tulcea, anul trecut, în patru cazuri au fost depistate resturi de aparate de zbor fără echipaj: pe data de 5 septembrie, în zona de pădure de pe malul drept al braţului Chilia, pe 9 septembrie în aceeaşi zonă, pe 13 septembrie în apropiere de localitatea Nufăru, iar în noaptea de 13 spre 14 decembrie – în zona localităţii Grindu.


Distribuie articolul

You May Also Like