Controverse din cauza mărțișoarelor. 1 martie și 8 martie ar putea fi fără mărțișoare, flori și cadouri

Distribuie articolul


Elevii și părinții nu știu dacă vor putea oferi mărțișoare și flori profesorilor de 1 și 8 martie. Ordinul comun al Ministerelor Educației și Sănătății care reglementează activitatea în unitățile de învățământ în semestrul II interzice schimbul de obiecte personale. Ministrul Educației, însă, susține, că decizia aparține profesorilor.


În prezent, nu este clar dacă în școlile din județul Brăila vor fi mărțișoare și flori de 1 și 8 martie. Inspectorul școlar general, Cătălin Canciu, s-a uitat peste ordinul care, printre altele, interzice schimbul de obiecte personale. Deși sună ciudat, regula va fi comunicată tuturor profesorilor din Brăila.


„În ordinul comun al ministerelor există așa ceva. Este vorba despre regulile privind organizarea spațiilor pentru asigurarea distanțării fizice. În anexa ordinului, la punctul 1 b scrie că este interzis schimbul de obiecte personale. Eu le voi atrage atenția directorilor că regula trebuie să fie respectată”,a declarat inspectorul școlar general al județului Brăila, Cătălin Canciu.


Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, este mai evaziv și spune că mărțișoarele au valoare de simbol și nu pot fi încadrate la categoria obiecte personale. De aceea, decizia va aparține profesorilor și părinților, a precizat ministrul.

Foto: capital. ro


Distribuie articolul

You May Also Like

Lasă un răspuns