Rețea în 4 județe, de trafic de droguri de mare risc, printre pușcăriași

Distribuie articolul

Ingeniozitatea traficanților de droguri români pare să să nu aibă limite. O aflăm chiar din unul din ultimele episoade derulate de instituțiile de forță în lupta cu flagelul care a pus stăpânire, efectiv, pe România.
Astfel, la data de 3 aprilie, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Tulcea împreună cu polițiști din cadrul S.C.C.O. Tulcea au început punerea în aplicare, în patru dosare penale, a 11 mandate de percheziție domiciliară pe raza județelor Tulcea, Brăila, Galați și Constanța, inclusiv într-o unitate de penitenciar. Cercetările se efectuează sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de droguri mare risc și efectuarea, fără drept, de operațiuni cu produse cu efecte psihoactive.
Din materialul probator administrat, a reieșit faptul că, opt suspecți, aflați în executarea unor pedepse cu închisoarea, au procurat (de la alți suspecți cercetați în cauză) și deținut în vederea comercializării diferite cantități de droguri de mare risc (MDMB-4en-PINACA) și substanțe cu efect psihoactiv (ADB – Butinaca) sub forma unor hârtii impregnate.
Audierile se vor desfășura la sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Tulcea.
Acțiunea beneficiază de sprijinul polițiștilor de penitenciare din cadrul Penitenciarului Tulcea, polițiștilor din cadrul IPJ Tulcea, BCCO Constanța, BCCO Galați și SCCO Brăila și polițiștilor de frontieră din cadrul Serviciul Teritorial al Politiei de Frontiera Tulcea.
Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Române.


Distribuie articolul

You May Also Like