Eveniment astronomic, vizibil de la Galați. Vineri va fi cea mai lungă eclipsă de lună a secolului

Distribuie articolul

Un eveniment astronomic va fi vizibil în România, inclusiv de la Galați. Este vorba despre cea mai lungă eclipsă totală de Luna din secolul XXI. Evenimentul va ține o oră şi 42 minute iar maximul eclipsei se va produce vineri, înainte de miezul nopții. Eclipsa va fi vizibilă în întregime, atât cu ochiul liber, cât și cu aparatele de specialitate de la Observatorul Astronomic din Galați. De aceea, reprezentanții instituției au decis să deschidă observatorul pe parcursul nopții.

„Între orele 20.00 şi 21.30, în Sala Auditorium a muzeului gălăţean, va fi organizată o conferinţă ştiinţifică despre Eclipsa totală de Lună. Începând cu ora 21.30 (până la ora 1.30), participanţii sunt așteptați pe terasa de observaţii astronomice a instituției, unde vor fi puse la dispoziţia publicului o serie de instrumente optice pentru observarea în bune condiții a fenomenului astronomic….Din România eclipsa va fi vizibilă în intregime, maximul eclipsei producându-se la ora 23 şi 21 minute (ora de vară). Tot pe 27 iulie 2018, planeta Marte se află la opoziţie, moment în care planeta se va observa toată noaptea în condiţii foarte bune”, au anunțat reprezentanții Complexului Muzeal de Științele Naturii Galați.

Organizatorii anunță că intrarea în complex se va face doar pe la poarta dinspre punctul trecere BAC, începând cu ora 19.30, taxa de intrare fiind 3 lei/persoană. Reprezentanții instituției mai spun că observațiile astronomice vor fi anulate dacă vremea nu va fi favorabilă.


Distribuie articolul

You May Also Like